5% Korting op het hele assortiment?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting op jouw bestelling.

 

 

Handige tips, extra korting en top aanbiedingen! U vindt het allemaal in de ongedierte-nieuwsbrief van Ongediertewinkel.nl!

Ga naar de inhoud
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis

  • Gratis verzending vanaf €40,-

  • Laagste prijsgarantie

  • Meer dan 20 jaar ervaring

Foto van klantenservice
  • maandag Vanaf 08:30
Logo Ongediertewinkel.nl
Incl. BTW
Excl. BTW

MenuIncl. BTW
Excl. BTW

Stap 4 - Muizen in een restaurant of eetcafé

Hoe kunt u muizen identificeren?

Voordat u muizen in uw restaurant kunt bestrijden, moet u weten hoe u ze kunt identificeren. Muizen zijn kleine knaagdieren met een spitse snuit, kleine oren en een lange staart. Ze hebben ook kleine pootjes en komen vaak voor in een bruine of grijze kleur. Muizen laten vaak knaagsporen achter op voedselverpakkingen en kunnen ook uitwerpselen achterlaten die lijken op kleine, donkere rijstkorrels.

 

Voorkomen van muizen in uw restaurant

Het voorkomen van muizen in uw restaurant is de beste manier om een muizenplaag te voorkomen. Zorg ervoor dat voedsel en afval veilig en goed afgesloten worden bewaard en dat er geen voedselresten op de vloer of op andere oppervlakken achterblijven. Muizen hebben slechts een kleine opening nodig om binnen te komen, dus controleer alle openingen in het restaurant, inclusief deuren en ramen, op gaten of scheuren en dicht deze af.

1. Met muizen lijmplanken

Met muizen lijmplanken zorgt u ervoor dat het muizenprobleem in een restaurant snel minder wordt. Dit is nou eenmaal het meest effectieve middel tegen muizen. Leg de lijmplanken neer op plaatsen waar de muizen geregeld komen en plaats voor extra resultaat een lokmiddel op de lijmplanken. Let er wel op dat u de lijmplanken alleen plaats als u bedrijf gesloten is en deze weer weg haalt voor uw bedrijf weer open gaat zodat uw klanten dit niet kunnen zien.

Alle muizen lijmplanken

2. Met muizengif

Muizen bestrijden met gif kan ook goed werken in een restaurant maar dan moet u er wel voor zorgen dat er zo weinig mogelijk alternatief voedsel aanwezig is en dat de hygiëne altijd goed op orde is. Plaats het muizengif altijd in afgesloten muizen lokdoosjes zodat klanten er niet bij kunnen komen maar de muizen wel.

Bekijk al het muizengif

3. Elektrische muizenvallen

Met een elektrische muizenval kan u op een eenvoudige manier muizen weg vangen. Zodra een muis de val in loopt wordt de muis gedood en geeft het apparaat een seintje. Vervolgens kan de gevangen muis verwijderd worden en de val weer opnieuw gebruikt worden. Plaats altijd een lokmiddel in de val. Wat een voordeel is in een restaurant of eetcafé is dat u de val gemakkelijk uit het zicht kan plaatsen zodat klanten er niks van zien.

Alle elektrische muizenvallen

4. Muizen weren

Als u het grootste gedeelte van de muizenplaag bestreden heeft is het belangrijk om er voor te zorgen dat de muizen niet meer naar binnen kunnen komen. Dit kan door deurborstels te plaatsen of gaten te dichten met Ongedierteschuim. Hoe moeilijker u het maakt voor de muizen om naar binnen te komen hoe minder de muizenoverlast.

Alles om muizen te weren