5% Korting op het hele assortiment?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting op jouw bestelling.

 

 

Handige tips, extra korting en top aanbiedingen! U vindt het allemaal in de ongedierte-nieuwsbrief van Ongediertewinkel.nl!

Ga naar de inhoud
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis

  • Gratis verzending vanaf €40,-

  • Laagste prijsgarantie

  • Meer dan 20 jaar ervaring

Foto van klantenservice
  • maandag Vanaf 08:30
Logo Ongediertewinkel.nl
Incl. BTW
Excl. BTW

Menu



Incl. BTW
Excl. BTW
Effectieve muizenbestrijding met muizen lijmplanken
4 augustus 2023 - Muizen ,   Ongedierte Blog

Effectieve muizenbestrijding met muizen lijmplanken

Muizen lijmplanken zoals de Trapper RTM en Trapper LTD zijn een krachtig wapen in de strijd tegen muizen. Ze bieden een snelle en doeltreffende manier om deze knaagdieren snel weg te vangen. Om muizen sneller naar de lijmplanken te lokken, kunt u gebruikmaken van speciale muizenlokmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld om muizen aan te trekken. Het kiezen van de juiste locatie voor het plaatsen van de Trapper RTM lijmplanken is van groot belang. Vaak zijn plaatsen waar veel muizenuitwerpselen te vinden zijn, ook de locaties waar muizen vaak actief zijn. Bovendien volgen muizen vaak hun route langs plinten en wanden om naar hun schuil- en nestelplaatsen terug te keren.

 

Bij het gebruik van muizen lijmplanken is het echter belangrijk om voorzichtig te zijn met kinderen en andere dieren, zoals vogels. Zorg ervoor dat de Trapper RTM lijmplanken buiten hun bereik worden geplaatst om onbedoelde ongelukken te voorkomen.

 

Muizen humaan en milieuvriendelijk bestrijden

In vergelijking met muizengif bieden muizen lijmplanken een humaan alternatief. Muizengif vereist meerdere dagen van inname voordat het effect heeft en het kan de muizen gedurende die tijd veel leed bezorgen voordat ze uiteindelijk sterven. Met Trapper RTM muizen lijmplanken worden de muizen echter snel gevangen en gedood. Een snelle en humane manier om de gevangen muis te doden, is door hem met de lijmplank en al onder te dompelen in een emmer water.

 

Door muizen lijmplanken op de juiste manier te gebruiken en regelmatig te controleren, minimaliseert u het onnodige lijden van de muizen en zorgt u voor een doeltreffende bestrijding. Met deze methode kunt u muizenpopulaties beheersen en een comfortabele en veilige leefomgeving behouden, zonder schade aan te richten aan het milieu. Zorg er altijd voor dat u de instructies van de fabrikant opvolgt.

 

Zijn muizenplanken legaal?

De Trapper RTM muizen lijmplanken zijn een duurzaam en populair middel om muizen te vangen en overlast te bestrijden. Hoewel de verkoop ervan voor dit doel in veel landen legaal is moet benadrukt worden dat in Europa het verkopen en kopen toegestaan is, maar echter het gebruik hiervan in Nederland niet is toegestaan. Om ernstig dierenleed te voorkomen, roepen wij bedrijven en particulieren die muizen lijmplanken willen inzetten op om dit op een correcte en verantwoorde wijze te doen.

 

De voordelen van muizen lijmplanken

Het belangrijkste aspect van het verantwoord gebruik van muizen lijmplanken is regelmatige controle. Door de lijmplanken frequent te inspecteren, kunnen gevangen muizen snel worden geïdentificeerd en uit hun lijden worden verlost. Daarnaast kan het tijdig weghalen van gevangen muizen voorkomen dat andere dieren, zoals vogels of insecten, onbedoeld ook vast komen te zitten.

 

Een ander positief aspect van muizen lijmplanken is dat ze duurzaam zijn en het milieu niet schaden. In vergelijking met traditionele methoden, zoals gif, produceren ze geen schadelijke chemicaliën die in de omgeving kunnen terechtkomen. Dit maakt muizen lijmplanken een milieuvriendelijke keuze voor muizenbestrijding.

 

Verbod op muizengif?

Het verbod op het gebruik van giftig lokaas in Nederland kan leiden tot een toename van het muizen probleem. Aangezien de overheid momenteel geen alternatieve oplossingen heeft aangedragen, is het te verwachten dat het gebruik van muizen lijmplanken in populariteit zal toenemen.

 

Neem vandaag nog contact op met Ongediertewinkel en ontdek hoe wij ook uw muizenprobleem effectief kunnen aanpakken.

Rattenbestrijding in de praktijk
5 juli 2024 - Ratten

Rattenbestrijding in de praktijk

Lees meer
Houtwormbestrijding in de praktijk
5 oktober 2023 - Houtworm

Houtwormbestrijding in de praktijk

Lees meer
Ongediertebestrijding in de Brood en Banketbakkerijen
18 juli 2023 - Muizen

Ongediertebestrijding in de Brood en Banketbakkerijen

Lees meer
Michael de Muis (onze assistent), helpt u graag verder...

Michael de Muis (onze assistent), helpt u graag verder...

Muizen blogs

In onze blogs over muizen krijgt u advies en meer inzicht in het bestrijden van muizen. Ook wordt er veel verteld over het voorkomen van een muizenplaag. Onze blogs worden geschreven door specialisten die al jaren ervaring hebben in de muizenbestrijding. Daarnaast worden er veel tips gegeven die, dankzij hun ervaring, zeker kunnen helpen.
Naar de blogs

Muizen keuzehulp

Elke situatie is anders en om u te helpen, hebben wij een muizen keuzehulp gemaakt zodat u de juiste producten kunt vinden. Bij de muizen keuzehulp kunt u kiezen voor wat het beste werkt, maar als u liever diervriendelijk bestrijdt, is die optie er ook. Daarnaast kunt u aangeven of u muizen thuis wilt bestrijden of in uw bedrijf.
Naar de keuzehulp

Producten tegen muizen

Bij Ongediertewinkel vindt u veel producten tegen muizen en wij hebben alleen producten in ons assortiment waarvan we zeker zijn dat ze effectief zijn. Omdat er veel producten tegen muizen zijn, hebben wij de producten verdeeld in verschillende categorieën. Zo is het voor u makkelijker om het juiste product te vinden.
Bekijk alle producten

Vragen over muizen

Heeft u vragen over muizen of hoe u muizen moet bestrijden? Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet met alle antwoorden erbij. Bij Ongediertewinkel krijgen we dagelijks veel vragen, omdat het bestrijden van muizen niet voor iedereen bekend is. Daarom ziet u hier de meest gestelde vragen.
Bekijk alle vragen