• Laagste prijsgarantie
  • Kies uw eigen bezorgmoment
  • Gratis verzending vanaf €40,-
Muizenlijmplanken
Martin Rijkers

Martin Rijkers

4 augustus 2023 in Muizen

5 min leestijd

Effectieve muizenbestrijding met
muizen lijmplanken

Muizen lijmplanken zoals de Trapper RTM en Trapper LTD zijn een krachtig wapen in de strijd tegen muizen. Ze bieden een snelle en doeltreffende manier om deze knaagdieren snel weg te vangen. Om muizen sneller naar de lijmplanken te lokken, kunt u gebruikmaken van speciale muizenlokmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld om muizen aan te trekken. Het kiezen van de juiste locatie voor het plaatsen van de Trapper RTM lijmplanken is van groot belang. Vaak zijn plaatsen waar veel muizenuitwerpselen te vinden zijn, ook de locaties waar muizen vaak actief zijn. Bovendien volgen muizen vaak hun route langs plinten en wanden om naar hun schuil- en nestelplaatsen terug te keren.

Bij het gebruik van muizen lijmplanken is het echter belangrijk om voorzichtig te zijn met kinderen en andere dieren, zoals vogels. Zorg ervoor dat de Trapper RTM lijmplanken buiten hun bereik worden geplaatst om onbedoelde ongelukken te voorkomen.

 

Muizen humaan en milieuvriendelijk bestrijden

In vergelijking met muizengif bieden muizen lijmplanken een humaan alternatief. Muizengif vereist meerdere dagen van inname voordat het effect heeft en het kan de muizen gedurende die tijd veel leed bezorgen voordat ze uiteindelijk sterven. Met Trapper RTM muizen lijmplanken worden de muizen echter snel gevangen en gedood. Een snelle en humane manier om de gevangen muis te doden, is door hem met de lijmplank en al onder te dompelen in een emmer water.

Door muizen lijmplanken op de juiste manier te gebruiken en regelmatig te controleren, minimaliseert u het onnodige lijden van de muizen en zorgt u voor een doeltreffende bestrijding. Met deze methode kunt u muizenpopulaties beheersen en een comfortabele en veilige leefomgeving behouden, zonder schade aan te richten aan het milieu. Zorg er altijd voor dat u de instructies van de fabrikant opvolgt. 

 

Zijn muizenplanken legaal?

De Trapper RTM muizen lijmplanken zijn een duurzaam en populair middel om muizen te vangen en overlast te bestrijden. Hoewel de verkoop ervan voor dit doel in veel landen legaal is moet benadrukt worden dat in Europa het verkopen en kopen toegestaan is, maar echter het gebruik hiervan in Nederland niet is toegestaan. Om ernstig dierenleed te voorkomen, roepen wij bedrijven en particulieren die muizen lijmplanken willen inzetten op om dit op een correcte en verantwoorde wijze te doen.

De voordelen van muizen lijmplanken

Het belangrijkste aspect van het verantwoord gebruik van muizen lijmplanken is regelmatige controle. Door de lijmplanken frequent te inspecteren, kunnen gevangen muizen snel worden geïdentificeerd en uit hun lijden worden verlost. Daarnaast kan het tijdig weghalen van gevangen muizen voorkomen dat andere dieren, zoals vogels of insecten, onbedoeld ook vast komen te zitten.

Een ander positief aspect van muizen lijmplanken is dat ze duurzaam zijn en het milieu niet schaden. In vergelijking met traditionele methoden, zoals gif, produceren ze geen schadelijke chemicaliën die in de omgeving kunnen terechtkomen. Dit maakt muizen lijmplanken een milieuvriendelijke keuze voor muizenbestrijding.

 

Verbod op muizengif?

Het verbod op het gebruik van giftig lokaas in Nederland kan leiden tot een toename van het muizen probleem. Aangezien de overheid momenteel geen alternatieve oplossingen heeft aangedragen, is het te verwachten dat het gebruik van muizen lijmplanken in populariteit zal toenemen.

Neem vandaag nog contact op met Ongediertewinkel en ontdek hoe wij ook uw muizenprobleem effectief kunnen aanpakken.

Martin Rijkers

Over de auteur

Martin Rijkers

Met meer dan 30 jaar ervaring in de ongediertebestrijding, heeft Martin Rijkers een uitgebreide expertise opgebouwd. Voor elk ongedierteprobleem heeft Martin een oplossing.

Naar boven