Stap 3 - Beste producten tegen pissebedden
Pissebedden komen in heel Europa voor en zijn in de meeste tuinen wel te zien. De diertjes die eigenlijk tot de kreeftachtigen behoren leven op donkere vochtige plekken zoals onder bloempotten of hout. Het is zodra de pissebedden uw huis binnendringen dat het voor veel mensen een probleem word. In huizen waar vocht blijft hangen onder vloeren of achter muren kan zich snel een flinke populatie pissebedden voortplanten.
Waarom pissenbedden bestrijden?
Hoewel pissenbedden in principe onschadelijk zijn, kunnen ze wel overlast veroorzaken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in grote aantallen voorkomen in vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders, waar ze zich verstoppen in hoekjes en gaatjes. Daarnaast kunnen ze ook schade aanbrengen aan planten door er aan te knagen.
Om hier snel en effectief wat aan te kunnen doen vind u hieronder de beste producten om zelf op een professionele manier pissebedden te bestrijden.
1. Met gifsprays of vloeibaar gif
De beste manier om snel pissebedden te bestrijden is met het gebruik van gif tegen kruipende insecten. Dit komt in de vorm van een spray of vloeibaar gif. Deze middelen hebben voor pissebedden een aantrekkelijke geur en zullen er doordoor op af komen. Met de handige spuitlans van de spuitbus kan ook op lastige plekjes gif worden gespoten. Voor grotere oppervlakte behandelingen zoals in een hele schuur kan het beste met vloeibaar gif worden gewerkt.
2. Met kleefvallen
Kleefvallen kunnen overal gemakkelijk worden weggelegd en vangen snel veel van de pissebedden weg. De lijmlaag is voorzien van een lokstof die specifiek is gericht op het aantrekken van kruipende insecten zoals pissebedden. Kleefvallen kunnen handig zijn als u bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebt en dus niet met gif kan werken.
3. Met insectenverjagers
Deze elektronische apparaten zijn ontwikkeld voor het verjagen van insecten en andere soorten ongedierte. Ook pissebedden zullen wegblijven uit het bereik van frequenties en signalen van de verjagers. Deze apparaten steekt u in het stopcontact en werken met ultrasone, elektromagnetische en soms ook ioniserende signalen.