5% Korting op het hele assortiment?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting op jouw bestelling.

 

 

Handige tips, extra korting en top aanbiedingen! U vindt het allemaal in de ongedierte-nieuwsbrief van Ongediertewinkel.nl!

Ga naar de inhoud
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis

  • Gratis verzending vanaf €40,-

  • Laagste prijsgarantie

  • Meer dan 20 jaar ervaring

Foto van klantenservice
  • maandag Vanaf 08:30
Logo Ongediertewinkel.nl
Incl. BTW
Excl. BTW

MenuIncl. BTW
Excl. BTW

Stap 4 - Ratten in de keuken

Ratten herkennen

Voordat u begint met het bestrijden van ratten, is het belangrijk om het probleem te identificeren. Zorg ervoor dat u er zeker van bent dat u te maken heeft met ratten en niet met een ander ongedierte, zoals muizen. Ratten zijn over het algemeen groter dan muizen en hebben een langere staart. Ze laten ook grotere uitwerpselen achter dan muizen. Als u ratten in uw keuken ziet, is het waarschijnlijk dat u te maken heeft met een plaag.

 

Vind de bron in de keuken

Als u ratten in uw keuken hebt gezien, moet u de bron van het probleem vinden. Ratten komen meestal binnen via openingen in muren of vloeren. Ze kunnen ook binnenkomen via scheuren in ramen en deuren. Zorg ervoor dat u eventuele openingen afdicht om te voorkomen dat ratten opnieuw binnenkomen. Het is ook belangrijk om voedselbronnen te vinden waar ratten op afkomen, zoals voedselresten op de vloer of in de vuilnisbak.

 

Ongediertewinkel.nl bied gelukkig genoeg opties om zelf rattenoverlast in de keuken direct goed aan te pakken.

1. Met ratten lijmplanken

Lijmplanken zijn naar onze mening de meest effectieve manier van ratten vangen in de keuken. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen en te controleren. U kunt naast kant en klare lijmplanken ook losse rattenlijm kopen om zelf lijmplanken te maken. Dit kan handig zijn voor krappe plekjes achter keuken apparatuur bijvoorbeeld. Om de lijmplanken nog aantrekkelijker te maken kunt u een keuze uit ons ruime assortiment aan ratten lokmiddelen.

Alle ratten lijmplanken

2. Met elektrische vallen of klap vallen

Klapvallen zijn zeer betrouwbaar en makkelijk te plaasten in bijvoorbeeld een keukenkastje omdat ze niet al te groot zijn. Elektrische rattenvallen zorgen voor een zeer snelle dood van de rat. Ook zijn deze makkelijk te controleren op vangst met het indicatielampje.

 

Als u ratten in uw keuken hebt gezien, is het gebruik van een rattenval een effectieve manier om het probleem op te lossen. Er zijn verschillende soorten rattenvallen beschikbaar, waaronder elektrische rattenvallen en lijmtrappen. Elektrische rattenvallen zijn meestal effectiever omdat ze snel en humaan zijn.

3. Met een rattenverjager

U kunt er met rattenverjagers voor zorgen dat ratten uit uw keuken wegblijven. Dit doen deze apparaten met verschillende technologieën. Sommige werken met een voor ratten vervelend ultrasoon geluid. Ook zijn er verjagers met een elektromagnetische en ioniserende werking. Deze signalen gaan ook door muren heen.

Alle rattenverjagers

4. Ratten weren

Probeer in uw keuken na te gaan wat mogelijke toegangspunten en schuilplaatsen voor de ratten kunnen zijn. Vaak is er ruimte tussen de afvoerleidingen en achter keukenblokken en apparatuur. Afdichting met normale purschuim of kit is niet voldoende omdat ratten hier doorheen kunnen knagen. Gebruik hiervoor onze rattenkit of staalwol.

Alles om ratten te weren